Giresun İmam-Hatip Ortaokulu Öğrencileri, Giresun Adalet Sarayı’nı ziyaret etti.
Giresun İmam-Hatip Ortaokulu 5-6-7-8. Sınıf Öğrencileri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hatice ALGÜL AYBAR, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Fidan ÖZKAN, İngilizce Öğretmeni Münevver Ülkü IŞIK, Okul Müdürü Mustafa ÖZ refakatinde “Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)” programı kapsamında Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin AKKİRAZ’ı makamlarında ziyaret etti.
Öğrenciler, Sayın AKKİRAZ’a gerçekleşen ziyarette Hakim-Cumhuriyet Savcısı mesleklerine ilişkin merak ettikleri hususlar ile adli işleyiş hakkında soru sorma ve meslekleri tanıma fırsatı buldu.
Makam ziyaretinin ardından program, 1. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda devam etti. Burada öğrencilere, yargılama sürecinde görev alan meslek grupları ve adli işlemlerin yürütülüş biçimi hakkında teknik bilgiler verildi. Kitap hediye edilen ve ikramda bulunulan öğrenciler cübbe giyip hatıra fotoğrafı çekildikten sonra adliyemizden ayrıldı.